21 Οκτ 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ για τους Ρομά στην Αταλάντη, τα αφανή θύματα της κρατικής αδιαφορίας

Οι εξαγγελίες της δημοτικής αρχής της Αταλάντης έγιναν πραγματικότητα. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Ρομά να αποτραπεί η μετεγκατάστασή τους σε χώρο που είχε αγοράσει για τη χρήση αυτή ο Δήμος, πριν από ενάμιση περίπου μήνα η μετεγκατάσταση αυτή πήρε «σάρκα και οστά».
Ο νέος χώρος που επελέγη είναι ο πλέον ακατάλληλος, δεδομένου ότι βρίσκεται κυριολεκτικά «στο πουθενά», απέχοντας 4 χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό, ενώ η απουσία ασφαλτοστρωμένου δρόμου καθιστά την  προσπέλασή του ιδιαίτερα δυσχερή, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Περαιτέρω, τα εξαγγελθέντα έργα υποδομής, δεν έχουν υλοποιηθεί, αλλά ούτε
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Στον καιρό των Τσιγγάνων (και της Μαρίας)

tvxsteam tvxs.gr/node/141658
Του Γιώργου Στάμκου

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Μαρίας, του ξανθού τετράχρονου κοριτσιού με τα μπλε μάτια, που ανακαλύφθηκε σε οικισμό Ρομά (Τσιγγάνων) στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας, εκτός του ότι έφερε στο προσκήνιο τις υποθέσεις απαγωγών, παράνομων υιοθεσιών και άλλων εγκληματικών πράξεων που αφορούν μικρά παιδιά, επανέφερε επίσης και το πρόβλημα της κατάστασης διαβίωσης των Ελλήνων Ρομά, που αποτελούσαν πάντοτε πολίτες β' κατηγορίας στην Ελλάδα.

Βρισκόμενοι στο
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...